På plats i Moldavien

Just nu är vi I Moldavien för att prova ut nyheter inför 2024. Vi har varit här några dagar och hunnit med att träffa några av våra nuvarande vingårdar som vi jobbar med men även en del nya.

Men först det som vi i Sverige är mest intresserade av (ja efter vin då… :)) vädret. Och där levererar Moldavien som alltid. Idag har vi haft runt 20–25 grader.

Även om det idag är varmt och skönt så märks det att hösten är på gång. Kvällar och morgnar blir kallare och träden håller på att skifta från grönt till gult och rött. Och de flesta druvorna är skördade.

Moldavien har precis som vi fyra tydliga årstider. Vintrarna är kalla med snö, vårarna härligt blomstrande, somrarna är varmare än Sverige (denna sommar varmare än normalt med temperaturer upp mot 40 grader). En värme som spiller över till våra höstdagar här.

Dessa tydliga årstider, den bördiga jorden, erfarenhet och kunnande som gått i generationer, ny teknologi, experimentlusta, men framför allt en stor passion, ligger bakom alla de viner som vi nu upplever här på plats.Är du över 25 år?

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år