30 år!

Idag firar Moldavien 30 år av självständighet. Det uppmärksammar vi med vårt ”mest frihetliga vin” - Freedom Blend.

Ett vin som gjordes första gången 2011 till minne av 20 år i frihet från Sovjetunionen. Vinet fick ett sådant mottagande att det sedan dess har fortsatts att produceras i en begränsad upplaga. Vi är mycket glada att vi sedan ett par år tillbaka kan erbjuda detta unika vin i Sverige. Speciellt en dag som denna.

Freedom Blend är uttryck för den fria andan och är gjord på druvorna som har sitt ursprung i tre länder som alla varit med i Sovjetunionen. Saperavi - Georgien, Bastardo - Ukraina och Rara Neagra – Moldavien. I Moldavien pratar man om att vinet har hjärtat i Georgien, Ukrainas fria anda och Moldaviens terroir.

Den intensiva rubinfärgen och mandelkaraktären ger en komplex ton dominerad av körsbär, björnbär och vinbär, kompletterat med torkade plommon, rödpeppar.

Om du vill uppleva hur ett vin som andas frihet smakar så finns vinet att beställa på Systembolaget: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/purcari-7521801/

Noroc Moldavien!

TaggedÄr du över 25 år?

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år