Idag firar Moldavien 31 år av självständighet

Freedom Blend. Mer än ett vin brukar vi säga. Kan inte vara mer sant än i år.

Idag firar Moldavien 31 år av självständighet. Freedom Blend gjordes första gången 2011 till minne av 20 år i frihet från Sovjetunionen. Ett vin där druvorna har sitt ursprung i Georgien (Saperavi), Ukraina (Bastardo) och Moldavien (Rara Neagra). Tre länder med gemensam bakgrund förenade genom druvorna i detta vin.

Freedom Blend kommer från Château de Purcari som ligger Inbäddad mellan floden Dniester och Svarta havet. Vackert så att det nästan gör ont med vinrankor efter vinrankor så långt ögat når. Men vingården ligger också bara ett stenkast från gränsen till Ukraina. De senaste månaderna har ljudet av raketer mot Odessa i fjärran och människor på flykt fört kriget skrämmande nära.

Freedom Blend är ett vin som också betyder mycket för oss på High Coast Wine och som har funnits med oss sedan starten. Och frågan är om detta vin som andas frihet någonsin smakat så innerligt som det gör just idag.

Så på 31-årsdagen höjer vi nu glasen här i den svenska sensommarkvällen.

För Moldavien.

För dess grannland

För frihet.

Noroc vänner!Är du över 25 år?

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år