Freedom Blend

Mer än ett vin. Speciellt denna vår. Freedom Blend gjordes första gången 2011 till minne av 20 år i frihet från Sovjetunionen. Vinet fick snabbt ett stort gensvar och har sedan dess producerats varje år i en begränsad upplaga.

Druvorna i Freedom Blend har sitt ursprung i tre länder som alla varit med i Sovjetunionen. Saperavi – Georgien, Bastardo – Ukraina och Rara Neagra – Moldavien. I Moldavien pratar man om att vinet har hjärtat i Georgien, Ukrainas fria anda och Moldaviens terroir.

Vinet kommer från den anrika vingården Château de Purcari som ligger Inbäddad mellan floden Dniester och Svarta havet. Fantastiskt vackert med vinrankor efter vinrankor så långt ögat når. Men vingården ligger också 1,5 km från den moldaviska-ukrainska gränsen. I fjärran hörs ljudet av raketer mot Odessa. Och dagligen kommer flyktingar som bär vittnesmål om vad som sker.

Så här skrev vingården dagen kriget bröt ut:

”Kära ukrainare, vi känner djupt och lever med er det i det fruktansvärda drama ni går igenom, och vi är redo att hjälpa er. Vi välkomnar er med öppet hjärta på Château de Purcari, där vi tar hand om dig och allt du behöver i dessa utmanande tider.”

Och det har de gjort. Och fortsätter att göra.

Freedom Blend har sedan den 24 februari fått en helt ny betydelse. Det är ett vin som också betyder mycket för oss på High Coast Wine och som har funnits med i vårt utbud sedan starten.

Och frågan är om detta vin som andas frihet någonsin smakat så innerligt som det gör våren 2022. Noroc vänner!Är du över 25 år?

På den här webbplatsen förekommer information om och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker. Du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år