Autograf – harmoniska och kraftfulla viner

När man är riktigt stolt över något så sätter man gärna sin namnteckning, sin autograf under det. Så tänkte Gitana Winery när de tog fram sin Autografserie med viner som de är riktigt stolta över. Viner som markerar identitet. Viner som är en signatur som håller över tid och generationer.

Nu finns Gitanas uppmärksammade Autograf-serie i Sverige. I vår nya vinlåda hittar du Autograf Merlot, Cabernet Sauvignon och Feteasca Regala (2 flaskor av vardera, totalt sex flaskor i en låda.)

Gitana Winery drivs av familjen Dulgher som lyfter fram traditionen med att producera hantverksvin vilket är mycket uppskattat, både i Moldavien och utomlands. Något som märks i Autografserien. Druvorna skördas för hand och vinet framställs sedan med en kombination av traditionella och moderna tekniker.

Vinlådan finns att beställa via Systembolagets beställningssortiment:
(https://www.systembolaget.se/produkt/vin/autograf-gitana-5932009/)

Autograf Cabernet Sauvignon

Ett vin med en intensiv doft av björnbär, kakao, kaffe, med toner av svartpeppar. Fylligt, balanserat med en accentuerad ton av svarta och röda vinbär med starka tanniner. Färgen är djupt rubinröd. Passar bra till starkt kryddade rätter. Ett vin med stark och komplex karaktär som måste smakas.

Autograf Merlot

Med en mörk rubinfärgad färg med lila reflektioner imponerar detta intensiva vin genom komplexa aromerna av bär. Ett konsekvent och balanserat vin, med sammetslena toner av torra plommonnyanser och bitter choklad. Vinet har en lång och delikat eftersmak och passar till exempel bra till mör fläskfilé och efterrätter med massor av choklad.

Autograf Feteasca Regala

Ett exceptionellt vin som framställts exklusivt från Feteasca regala-druvor, noga utvalda, från en speciell vinodling i området Cataculosa. Subtila blommiga antydningar av akacia- och åkerblommor. Ett friskt vitt vin med behaglig syrlighet. Harmoniskt, med fruktnyanser och en fin eftersmak av karamell. Passar bra till skaldjursrätter, fisk och fågel.